Заједница Правда

Zajednica Pravda (Communitas Iustitia) Srbija, Sremska Mitrovica

С А О П Ш Т Е Њ Е

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЧЛАНОВА ПРВОГ САСТАВА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА

saopstenje
Заједница Правда, која окупља неизабране судије за прекршаје, по општим изборима из децембра 2009. године, је у Tужилаштву за организовани криминал, поднела кривичну пријаву против свих (11) чланова тзв. првог састава Високог савета судиства (ВСС) због кривичног дела злоупотребе службемог положаја приликом избора судија, односно предлагања кандидата на прву судијску функцију, чиме су овим кандидатима прибавили велику материјалну корист, а неизабраним и непредложеним кандидатима нанели вишемилионсу штету.

Подсећамо јавност да су чланови првог састава ВСС кршили: Устав, Уставни закон за спровођење устава, Закон о ВСС, Закон о судијама, Закон о општем управном попступку као и читав низ аката које су сами донели, а ово све из разлога како би великом броју кандидата прибавили судијску функцију коју, да чланови ВСС нису кршили наведене прописе, никада не би „добили“.

Заједница Првада, са чуђењем, констатује да је кривична пријава коју су колеге из Врховног Касационог и Апелационих судова, поднеле против чланова ВСС, поднета само из разлога неизбора 837 судија, а не и због избора и предлагања читавог низа кандидата који судијску функцију не заслужују, па је из овог разлога, акценат у кривичној пријави коју смо поднели стављен на испитивање рада чланова ВСС у поступку избора а не неизбора кандидата.

Закључујемо да је јавност до данашњег дана остала ускраћена за разлоге избора кандидата који имају лошије резултате рада у односу на неизабране, односно кандидате са дужим временом студирања и слабијим просечним оценама са студија, (међу којима има и оних који су на прву функцију ступили у 6 деценији живота, студирајући дуже од 25 година са просечном оценом мало изнад 6) у односу на непредложене кандидате, те очекујемо да ће кривични поступак против ове организоване криминалне групе дати одговоре и на ова питања.

Кривичну пријаву можете преузети овде

Саопштење у PDF формату можете преузети овде

Advertisements

4 одговора на “С А О П Ш Т Е Њ Е

  1. olivera март 12, 2015 у 2:51 pm

    Ali u nasem slucaju nece biti,,ko ceka,doceka,,.Odbijaju nas na svim frontovima.

%d bloggers like this: