Заједница Правда

Zajednica Pravda (Communitas Iustitia) Srbija, Sremska Mitrovica

Секција неизабраних тужилаца

На састанку одржаном 15.октобра 2011. год у хотелу Бристол у Београду којем су присуствовали нереизабрани тужиоци (заменици): Снежана Јовановић, Мр. Мирослав Симић, Александар Младеновић, Милан Илић, Радован Тодоровић и Миле Марковић, на којем се разговарало о стању у правосуђу након више од године и по дана рада нове мреже судова и јавних тужилаштава, кршењу људских права у Србији, деловању других организација које се баве заштитом људких права и сходно томе могућих циљева деловања удружња, као и о поступку преиспитивања реизбора јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца са бројним недостацима који су га пратили од стране Државног већа тужилаца (ДВТ).
На овом састанку се расправљало и о могућем удруживању нереизабраних јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца у организацију која ће убудуће заступати њихове интересе у циљу исправљења свих неправилности које су се десиле током општег избора/реизбора за правосудне функције у Републици Србији у 2009. год.а које се дешавају и данас током тзв, „ревизије“ реизабраних/изабраних и нереизабраних/неизабраних носилаца судијских, осносно јавно-тужилачких функција.
У овим новонасталим околностима, донета је одлука да нереизабрани јавни тужиоци и заменици јавних тужилаца у јавности наступаја као посебна секција у оквиру организације Заједница Правда, за шта су и добили одобрење од Управног одбора наше организације.
Заједница Правда поздравља нове чланове и успостављање нове секције и сматра да ће ојачана новим члановима унапредити свој рад у циљу што бржег разоткривања истине у вези са тзв. „општим избором“ и одговорности актера избора који су својим радом односно нерадом довели српско правосуђе на незавидне гране, увећали неповерење грађана у правни систем а правду им учинили мање доступном.
Управни одбор је донео одлуку да се за навигатора (координатора ) ове секције поставља госпођа Снежана Јовановић из Мионице.

Advertisements

Један одговор на “Секција неизабраних тужилаца

  1. ljubodrag ristić децембар 21, 2011 у 11:48 pm

    Gospodo tužioci, potrebna mi je stručna pomoć, da se na osnovu mojih obimnih materijala, podnese veoma „teška“ krivična prijava protiv više istaknutih pripadnika političko-pravosudne mafije, čija su imena dobro poznata gradjanima Srbije!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: